Nieuws zonne-energie

Zonnepanelen winnen op prijs van energieleverancier

 

De stichting Natuur & Milieu stelt dat elektriciteit van PV nu minimaal 17% goedkoper kan zijn dan stroom van een klassieke energieleverancier. Bovendien leveren zonnepanelen tegen een bekende prijs, terwijl tarieven van de energieleveranciers vermoedelijk zullen stijgen. Natuur & Milieu rekent dat een gemiddeld huishouden met een verbruik van 3000kWh circa € 950,- betaalt voor elektriciteit. In de afgelopen vijf jaar zijn de kosten met 22% gestegen door een toename van de vaste aansluit- en transportkosten.

 

Investeren in zonnepanelen

 

Omdat een huishouden niet kan besparen op de vaste kosten, houdt de stichting deze kosten in haar betoog buiten beschouwing. Verder wordt rekening gehouden met onder meer de inflatie, vervanging van de omvormer na circa tien jaar, vermogensgarantie en (stijgende) energieprijzen. Natuur & Milieu rekent voor dat je voor een goed rendement beter kunt investeren in zonnepanelen dan dat je je geld op een spaarrekening parkeert. Zonnepanelen leveren circa 13% rendement op, een spaar- of depositorekening maximaal 4%.

 

Dubbele groei

 

Momenteel is ruim vier % van de Nederlandse energievoorziening duurzaam. Van de elektriciteit is dat tien %. Zonne-energie is met minder dan 1% nog maar een fractie van het totaal aan duurzame energie. Maar volgens Natuur & Milieu groeit dit hard: grofweg komen er elk jaar twee keer meer zonnepanelen bij dan het jaar ervoor. In 2011 werd er in Nederland 58MWp aan panelen verkocht. Dat betekent werkgelegenheid voor 700  mensen  bij een omzet van een half miljard euro.

 

stock-indicator
verder winkelen naar winkelmand
Vul hier de naam in van uw nieuwe order, als u deze leeg laat zul er een naam automatisch voor u gegenereerd worden.
Annuleren Toevoegen
Vul hier de naam in van uw nieuwe "mijn assortiment".
Annuleren Toevoegen